VACCINATIONSBEVIS FÖR DIN TRYGGHET

Krav på vaccinationsbevis from 1 December 2021.

Den 24e november beslutade regeringen att införa krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Nu blir det med andra ord ännu säkrare att besöka evenemang. Ändringen började gälla den 1 december.

Detta innebär att du som besöker evenemang från och med den 1 december kommer att behöva visa upp vaccinationsbevis, i kombination med ID-handling, vid ankomst till arenan.

Undantag för personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19. Observera att alla som är under 18 år måste visa legitimation i dörren i de fall ålder under 18 år inte är uppenbart.

Du kan antingen visa upp ett utskrivet vaccinationsbevis eller så visar du upp det digitalt dvs i din mobiltelefon. Vi vill därför tipsa dig om att skaffa e-legitimation (om du inte redan har detta) och därefter hämta hem ditt vaccinationsbevis i god tid innan föreställningen. Du hämtar ditt intyg här: www.covidbevis.se

Observera att ditt vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid. Säkerställ därför innan besök att inte beviset löpt ut. Notera också att det måste gått två veckor sedan dos 2 för att vaccinationsbeviset ska vara giltigt. Givetvis går det också bra att visa upp beviset i pappersform.

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren inför ditt besök här nedan:

Måste jag ha ett giltigt vaccinationsbevis för att komma in på evenemanget?
Ja och det ska uppvisas tillsammans med giltig legitimation. 

Hur laddar jag ner mitt vaccinationsbevis?
Det gör du via covidbevis.se

Vad händer om mitt vaccinationsbevis hunnit löpa ut?
Du laddar ner nytt via covidbevis.se

Vilken åldersgräns gäller för vaccinationsbevis?
Det gäller alla över 18 år.

Räcker det att uppvisa negativt PCR-test?
Nej tyvärr, regeringen har beslutat att vaccinationsbevis krävs.

Vad gäller om jag av hälsoskäl inte kunnat vaccinera mig?
Om du av medicinska skäl har avråtts från att vaccinera dig mot covid-19, exempelvis på grund av att du är allergisk mot substanser i vaccinet, är du välkommen att delta i evenemang som annars kräver vaccinationsbevis. Du behöver då ta med dig legitimation och intyg från läkare som visar att du avråtts att vaccinera dig mot covid-19.

VAD GÄLLER OM JAG ÄR VACCINERAD UTOMLANDS?
Är du vaccinerad i ett annat EU-land gäller EU:s digitala vaccinationsbevis. Även länder utanför EU har anslutit sig till EU:s system för digitala covidintyg. Läs mer om det här

Vad gäller om jag inte ännu hunnit vaccinera mig?
För att just nu kunna gå på evenemang måste du uppfylla något av ovan. Kontakta oss via [email protected] om ni vill att vi tittar på att flytta fram er bokning till ett senare datum.

 

HAR DU YTTERLIGARE FUNDERINGAR KRING CORONAVIRUSET?

För frågor gällande vaccinationsbevis hänvisar vi till Covidbevis.se.
Frågor och svar om vaccinationsbevis

För fler frågor och svar om till exempel aktuella restriktioner, symptom på smitta och hur viruset smittar, hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida:
Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

För ytterligare information om Coronaviruset, så hänvisar vi till krisinformation.se, där ansvariga myndigheternas information om coronaviruset presenteras:
Information om coronaviruset på krisinformation.se