Information med anledning av Coronaviruset

REGERINGSBESLUT GÄLLANDE OFFENTLIGA TILLSTÄLLNINGAR, tak 300 personer.

Den 22 oktober beslutade regeringen i samråd med Folkhälsomyndigheten att höja gränsen för allmänna sammankomster till 300 personer. Beslutet gäller från den 1 november. Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Uppsala och Östergötland har dock beslutat att behålla gränsen om 50 personer tillsvidare. Arrangörerna tar situationen på största allvar och följer de nya reglerna och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Om ett evenemang ändå behöver flyttas eller ställa in så kontaktar vi alltid de berörda kunderna så fort vi fått information från arrangören. Vi följer arrangörernas alternativ och där evenemangen kommer genomföras går inget att avboka. De kunder som påverkas kommer få information via mejl, så håll gärna utkik på mejlen.

REGERINGSBESLUT GÄLLANDE SHOWER I RESTAURANGMILJÖ, tak 500 personer.

8 oktober tillkom ett undantag om restriktionen kring förbud mot allmänna sammankomster på 300 personer för shower i restaurangmiljö. Shower som klassas som restaurang där underhållning och mat kombineras får nu ta in upp till 500 personer i sina lokaler. Detta under förutsättning att arrangören anpassar lokalen enligt FHM:s rekommendationer med sittande publik och avstånd mellan sällskapen, så showerna kan genomföras på ett så Corona-säkert sätt som möjligt. Undantaget har nu gjort det möjligt för flera arrangörer att genomföra shower redan i höst med fler än 300 personer i lokalen.

2020-10-29: Informationen uppdateras löpande.